KARIN HAVERHALS

bloemen

De echte liefde voor de natuur ontstond toen ik naar de stad verhuisde. Voordien was deze steeds nabij en beschouwde ik het als vanzelfsprekend. Ik merkte dat ik nu bewust de rust ervan opzocht in het Rivierenhof. Daar beleefde ik de natuur veel intenser dan voordien. 

Hierbij kwam ook het besef hoe vervreemd we zijn van wat de natuur te bieden heeft. Het resulteerde in een bewustere levensstijl waarin ik meer oog had voor o.a. seizoensproducten, lokale en duurzame producenten, geneeskrachtige mogelijkheden,.. Om me in dit laatste te verdiepen, volgde ik de opleidingen herborist, kruidenteler en kruidenverwerker. De cursus 'natuurgids' van Natuurpunt vormde een mooie aanvulling. Op dat moment ontstond de droom om kennis met andere uit te wisselen en te delen. 

In mijn vrije tijd verzorg ik, samen met mijn vriendin, onze bijen, onze stads- en moestuin, experimenteer ik graag met eigen gemaakte verzorgingsproducten, fermentaties,.. Het is een wereld die steeds ruimer wordt en ik kan niet wachten om nog meer te ontdekken!