ISABELLE HOUTEKIER

bloemen

Ik heb me steeds dicht bij de natuur gevoeld. Dat is heel gewoon voor mij, Ook al woon ik nu al het grootste deel van mijn leven in een stad, en is natuur hier soms wel ver weg. De wonderen van de natuur maken me altijd blij.

Wat zou een stad een heerlijk paradijs zijn als er buiten alle geneugten, rijkdom  en diversiteit op alle vlakken ook veel groen en natuur zou zijn.      

 

We zijn ons natuurlijk “oer”instinct, onze kennis over de natuur voor onze voeten een beetje kwijt. In België groeien we niet meer automatisch op met deze kennis-rijkdom. Ik vind dat spijtig en wil graag en liefst met anderen samen de kennis van de natuur (in de stad) terug vergroten. Bij mezelf, bij anderen, samen, met plezier, met schoonheid, verwondering en verbondenheid met elkaar en de natuur (uiteindelijk zijn we zelf een stuk natuur ook al vergeten we dit soms). 

Kunnen eten, drinken, verzorgen, ondersteunen, gebruiken  van wat de natuur ons aanbiedt zonder de natuur te schaden en integendeel deze zelf te ondersteunen maakt ons een vrijer, onafhankelijker, sterker en gezonder mens.

Ik studeerde hiervoor bij Syntra af als herborist en kruidenverwerker en heb meerdere soorten tuinen kunnen bewerken.

Wat bij pot en pint wilde dromen leken, kunnen we nu starten. Ik ben blij om mijn steentje te kunnen bijdragen bij AntHerb. Om met  onze gezamenlijke kennis, de start van een stads-kruidentuin , onze dromen en onze actie de “natuurlijkheid” van de stad en al zijn inwoners aan te wakkeren.